Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، باز هم محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی، باز یاد و خاطره بوی تند اسپند در منقل های زغال در فضا و کوبیدن تبل وسنج عاشقان این امام همام، آری ۲ سالی است که کرونا این مهمان ناخوانده مراسم دینی و مذهبی مسلمانان را تحت تاثیر خود قرار داده تا مردم برای شرکت در آن رعایت پروتکل های بهداشتی در تکایا و خیابان ها با داشتن ماسک رمد نظر قرار دهند تا بتوانند عشق و ارادت خود را به گونه دیگر به امام خود به نمایش بگذرانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماز ظهر عاشورای حسینی با توجه به محدودیت ها در فضاهای بسته، امسال برای جلوگیری از شیوع کرونا، در هر گوشه و کناری توسط برخی هیت مذهبی در پایتخت به صورت پراکنده در برخی نقاط از جمله میدان خراسان، امام حسین(ع) و مناطق جنوبی پایتخت برگزار شد.  

امسال شهرداری تهران با اختصاص ۶۰۰ فضای روباز و برگزاری ویدئو مپینگ در برخی محور ها و بیلبوردهای شهری خود در دهه اول و دوم محرم به هیت های مذهبی نیز پیش قدم شده تا مردم بتوانند به دور از کرونا، این ایام را همچنان زنده نگه دارند.

پخش ماسک تا توزیع نذورات در پایتخت

بسیاری از خیران با توزیع ماسک های یکبار مصرف، توزیع بسته بندی مواد غذایی و چای، بستنی، شربت و آش هر کدام به این فکر هستند تا با رعایت پروتکل های بهداشتی نذورات خود را به جای آورند.  

حضور پرشور جوانان در دسته های عزاداری 

آری محرم جوان و پیر نمی‌شناسد، جوانانی که سنی آنها میان ۱۰ تا ۲۰ سال است و با لباس های مشکی و با سربندهای یا حسین یا ابوالفضل العباس که بر پیشانی خود بسته اند در صف های مردمی حضور دارند و با سینه زنی، زنجیر زنی و با نوحه خوانی و با رعایت پروتکل ها در مراسم حضور دارند.

همچنین کامیون هایی که یک دست سیاه پوش هستند نیز برخی از خبرنگاران رسانه های صدا و سیما و تصویری را با خود جابجا می کنند که بتوانند زوایای حضور مردم را به تصویر بکشند.

همچنین در این رابطه بهزاد یعقوبی یک تهران پژوه به تاریخچه تعزیه در ایام محرم در پایتخت اشاره کرد و می گوید: اوج تعزیه خوانی در کشور به دوره صفویه باز می گردد ولی عصر طلایی آن مربوط به دوره قاجار است.

وی با بیان اینکه در زمان ناصرالدین شاه با توجه به ارادت عمیقی به سرور و سالار شهیدان داشت، ساخت تکیه دولت را با کاربری آیینی و برپایی تعزیه خوانی و گرامیداشت محرم در سبزه میدان تهران می دهد، گفت: این بنا توسط خیری به نام دوستعلی خان معیرالممالک با گنجایش بیست هزار نفر در دوره قاجار ایجاد می شود.

یعقوبی با بیان اینکه تکیه دولت برای تعزیه خوانی و شبیه خوانی برپا شده است خاطر نشان کرد که بعد ها در زمان پهلوی اول این فضا بسته شده و رفته رفته تخریب می شود.

این تهران پژوه بیان کرد که بعد ها نیز پس از انقلاب مکان های مختلفی در تهران برای برپایی آیین های مذهبی توسط مردم اقدام شد.

وی با بیان اینکه در ۲دهه اخیر نیز آیین تعزیه خوانی و شبیه خوانی کمتردر  پایتخت برگزار می‌شود گفت: با توجه بازار سبزه میدان که پیشتر حیاط خانه حکیم هاشمی پزشک حاذق دوره صفویه(واقف ملک) سبزه میدان کنونی است نیز خیمه گاهی علم شده تا مجدد مراسم آیینی و تعزیه خوانی در بازار تهران رونق گیرد.

به گفته یعقوبی که با توجه به شیوع کرونا سال گذشته مراسم تعزیه خوانی در سبزه میدان برگزار نشد و امسال نیز در زمان خاص محرم (تاسوعا و عاشورا) برپا می شود.

باز این چه شورش است که در خلق عالم است    باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است

برچسب‌ها ماه محرم عاشورای حسینی بازار تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماه محرم عاشورای حسینی بازار تهران ماه محرم عاشورای حسینی بازار تهران تعزیه خوانی سبزه میدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۷۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند

عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: معتقدم که در ابتدای کار مجلس دوازدهم باید آیین نامه داخلی مجلس اصلاح شود و سیستم ریاستی مجلس به سیستم شورایی تغییر کند و همه نمایندگان در امورات مجلس نقش‌آفرین باشند.

حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس و نامزد فهرست شورای ائتلاف جبهه انقلاب دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی معتقد بود که تغییر آیین نامه برای افزایش قدرت رئیس مجلس در دوره ریاست لاریجانی انجام شده است

تغییر آیین نامه برای افزایش قدرت رئیس مجلس در دوره ریاست لاریجانی

ایرنا: عملکرد و مدیریت مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می کنید؟

سلیمی: افزایش قدرت رئیس مجلس مربوط به دوره یازدهم مجلس نیست بلکه در دوره ریاست آقای لاریجانی بر مجلس آیین نامه به گونه‌ای تغییر کرد که این انحصار قدرت در دست رئیس مجلس اتفاق افتاده است.

بر اساس تغییراتی که در آن زمان در آیین‌نامه ایجاد شد تمام امورات مربوط به مسائل اداری، استخدامی، حفاظت و... در اختیار رئیس مجلس قرار گرفت. تصور آقایان در آن دوره این بود که با این تغییر امورات در بخش‌های اداری و اجرایی روانتر خواهد بود که این تصور اشتباهی بود.

باید سیستم ریاستی مجلس، شورایی شود

من معتقدم که در ابتدای کار مجلس دوازدهم باید آیین نامه داخلی مجلس اصلاح شود و سیستم ریاستی مجلس به سیستم شورایی تغییر کند و همه نمایندگان در امورات مجلس نقش‌آفرین باشند چرا که مجلس، مجلس شورای اسلامی است و اگر آیین‌نامه در این حوزه اصلاح نشود ما شاهد ادامه مشکلات موجود خواهیم بود و در روی همین پاشنه خواهد چرخید.

آیین نامه مجلس وصله پینه‌ای است

آیین‌نامه فعلی مجلس یک آیین‌نامه وصله پینه‌ای است هر کسی رسیده یک بخشی را به آن اضافه کرده و در صحن مجلس به تصویب رسیده؛ واقعیت این است که آیین نامه داخلی مجلس به گونه ای است که نمی توان یک فهم و برداشت یکپارچه ای از آن داشت و بخش‌هایی از آن با هم در تناقض است. گاهی از اوقات استفاده‌ای که از آیین‌نامه می شود این است که به آن برای امور متضاد استناد می کنند.

بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته اند

در ادامه کار مشکل بعدی در حوزه اجرای آیین نامه است. طبق آیین‌نامه داخلی مجلس هر نماینده در طول سال یک ماه مرخصی دارد علاوه بر این سی روز اگر نماینده ای به طور متوالی در صحن و کمیسیون بیش از ۱۰۰ ساعت غیبت داشته باشد به طور خودکار و بدون طی تشریفات مستعفی شناخته می‌شود.

مجلس در طول هر دوره ۱۴۶۱ روز کاری دارد بعضی از نمایندگان از این ۱۴۶۱ روز در مجموع کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند.

نظرتان را درباره اصلاحات و کلمات زیر برای ما بفرمایید.

علی لاریجانی: آدم پیچیده‌ای است.

مجلس یازدهم: مجلسی که در بخش‌هایی نسبت به مجالس قبل موفق‌تر بود و به همین دلیل مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفت و مجلس انقلابی بود.

محمدباقر قالیباف: فعلا رئیس مجلس است.

مجلس دوازدهم: انقلابی است الحمدالله البته باید سعی کند دچار حاشیه نشود.

جبهه صبح ایران: یکی از اضلاع بچه‌های انقلابی است.

وحدت نیروهای انقلاب در مجلس دوزادهم یک ضرورت است یک تاکتیک نیست

نظر شما درباره فعالیت‌های گروه‌های مختلف انقلابی در فضای سیاسی و انتخاباتی کشور چیست؟

سلیمی: رهبر معظم انقلاب همواره بر وحدت نیروهای انقلاب تاکید داشته و دارند. اینکه گروه‌های مختلف نیروهای انقلابی یکدیگر را نفی کنند یک آسیب است و کنار گذاشتن یکدیگر توسط نیروهای جبهه انقلاب یک آسیب جدی است. بچه‌های انقلابی باید دست به دست هم دهند و یک هم‌افزایی در مجلس دوازدهم رقم بزنند.

ما نیازمند وحدت هستیم. وحدت یک ضرورت است یک تاکتیک نیست. بچه‌های انقلابی در مجلس دوازدهم نباید اجازه دهند که بین‌شان تفرقه ایجاد شود. تفرقه بین نیروهای انقلابی به حرکت مجلس آسیب خواهد زد و در نتیجه آن کشور آسیب می‌بیند.

عده‌ای از بیرون به دنبال ایجاد انشقاق بین نیروهای انقلابی هستند این افراد به دسته‌های مختلف نیروهای انقلابی نزدیک شدند و در مسیر ایجاد انشقاق بین نیروهای انقلابی تلاش می‌کنند.

این عده خیرخواه هیچ‌یک از جریانات انقلابی نیستند بلکه تنها هدفشان ایجاد گسل و شکاف بین جریانات انقلابی است. اینها فرصت‌طلبان سیاسی هستند.

عده‌ای از این افراد در دوره‌ای از اصلاح‌طلبان تندرو بودند و امروز به برخی از جریانات انقلابی پیوسته‌اند در حالی که یک موضع انقلابی در کارنامه دیده نمی‌شود. جریانات و گروه‌های انقلابی باید مراقب این افراد باشند.

عملکرد نمایندگان تهران در مجلس یازدهم را چگونه ارزیابی می کنید؟

انقلابی واقعی فردی است که منظم و فعال است بنده خدمت امام جمعه پردیس رسیدم امام جمعه پردیس گفت که «تهران ۳۰ نماینده دارد. در دورهه ۴ ساله مجلس یازدهم یک نماینده از این ۳۰ نفر به پردیس سر نزده و بازدیدی نداشته است.» آیا این انقلابی‌گری است؟ در هفته سرکشی به حوزه‌های انتخابیه نمایندگان تهران نیز باید به بخش‌های مختلف حوزه خود سربزنند.

امام جمعه پردیس می‌گفت که «برخی از این آقایان نماینده در جاجرود ویلا دارند از کنار پردیس رد می‌شوند و به جاجرود می‌روند اما ۵ دقیقه در پردیس توقف نمی‌کنند که ببیند مردم چه کار و چه مشکلی دارند.»

امام جمعه پردیس همچنین عنوان کرد که «حتی ما برای تعدادی از این نمایندگان دفاتر با امکانات مناسب در نظر گرفتیم که زمانی که به پردیس می‌آیند که دفترشان کار مردم را پیگیری کنند.» ما اینگونه رفتارها را انقلابی‌گری نمی‌دانیم.

همچنین ما در دیداری که با مردم واوان داشتیم مردم واوان گفتند در این چهارسال مجلس یازدهم یک نفر از ۳۰ نماینده تهران در اینجا حاضر نشده است.

اقدامات نظارتی مجلس یازدهم نتیجه مطلوبی نداشته است

ارزیابی شما از ساز و کار نظارتی مجلس یازدهم چیست؟

سلیمی: شما می‌بینید که وزیر صمت استیضاح می‌شود بعد رای نمی‌آورد و دوباره دلایلی مطرح می‌شود و با فشار برخی نمایندگان در نوبت اول دستور کار مجلس هم قرار می‌گیرد.

البته به دلیل مسائل روانی بعد از استیضاح وزیر صمت قیمت ماشین قدری افت کرد اما بحث اصلی این است که آیا چرخ تولید دچار تحول شد یا خیر.

تولید خودرو قبل از دولت آیت الله رئیسی ۷۰۰ هزار بود و در دولت آیت‌الله رئیسی یعنی پارسال تولید ماشین به یک میلیون و 400 رسید و افزایش معناداری پیدا کرد اما این روند رو به جلو از زمان وزیر قبلی آقای فاطمی‌امین شروع شده بود و همچنان ادامه پیدا کرد.

وزیر صمتی که دو سه ماه قبل استیضاح شد چگونه است که دوباره در نوبت اول استیضاح قرار گرفت؟ این سوال در ذهن برخی از نمایندگان است و الان هم از ما این سوال را می‌پرسند که چه اتفاقی افتاد که استیضاح وزیر صمت یک دفعه در نوبت اول قرار گرفت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • درخواست فوری باشگاه پرسپولیس: مثل استقلال نگاهمان کنید
  • برنامه‌های جشن هیات‌های مذهبی برای حضرت معصومه(س) اعلام شد
  • لیگ دسته یک کشتی فرنگی قرعه‌کشی شد
  • ضرورت هم‌افزایی تمام ارگان‌ها برای رفع مشکلات کشتارگاه اراک
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • خط و نشان فدراسیون برای باشگاه‌ها/ الزامات حرفه‌ای رعایت نشود لیگ آینده به تعویق می‌افتد+ فیلم
  • هماهنگی با ثبت احوال برای حضور تماشاگران روی صندلی مشخص؛ علوی: الزامات رعایت نشود لیگ به تعویق می‌افتد
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد